söndag 21 september 2008

Jag har varit på kurs i helgen

article-1153004-03A22A08000005DC-29_634x421.jpgHelgen har varit helt fantastisk. En kompis och jag hyrde in Lars Eje Larsson och drog ihop ett gäng andra intresserade. Vi var 14 stycken som satt och antecknade, frågade och antecknade igen hela helgen. Jag var på en veckokurs för två år sen och på hela den veckan lyckades jag inte få med mig så mycket teori som Lars Eje levererade redan första dagen på knappt två timmar. Både lördag och söndag har varit varvad med teori och praktiska övningar. Men som vanligt har jag haft svårt att få till nåt resultat. Det lossnar oftast inte förrän efter några dagar. Men jag ska renskriva mina anteckningar och sätta in i pärm.

Lars Eje berättade att han börjar en målning med kaos och därur hittar fram till ett motiv. Han hade ett uppspänt papper som han använde för att demonstrera en del när vi pratade om pigment bl.a. Det såg inte mycket ut för världen från början men idag visade han lite olika hjälpmedel man kan använda och hur man kan måla med enbart löst pigment (är färgpulver som inte har blandats upp med bindemedel) och det blev en murrig massa på papperet. Därefter använde han vattenspruta med olika tryck och tvättade ur lite färg här, lade till lite där och sen såg han att det fanns något man kunde göra av det hela och hux flux fanns det en målning med en kruka på brädan.

Jag kommer dock att fortsätta med mina fåglar ett tag till men sen hoppas jag att mina hämningar släpper och jag vågar släppa loss kreativiteten ordentligt på papperet.

2 kommentarer:

 1. Såg ju på hans akvareller att han var jätteduktig så jag förstod att det skulle bli bra.
  Men det är ju en del som är duktiga på att utöva sin konst men ändå inte duktiga på att lära ut, så det var ju kanon att det oxå funkade. Snart är du berömd då kan jag säga att jag har en världsberömd syster som tjänar multum på sin konst men bäst av allt är att hon aldrig kommer att låta det stiga sig åt huvet!
  Visst man är för hämmad och tror att man inte kan göra som man vill fast ideerna ibland inte är så tokiga, men det är bara att tänka på att man målar ju för sin egen skull inte för att andra ska bli nöjda då kan man kanske släppa lite på sina "måsten".
  Lycka till du har ju gåvan så kör!
  Kram Big sis

  SvaraRadera
 2. Tack, vad skulle jag ta mig till utan dina kommentarer? (Men jag antar att det är den s.k syskonkärleken som tar sig uttryck.) Och vad gäller begåvning så har du den i stora mått. Jag har sett vad du kan åstadkomma både i färg, form och med ord.
  Kram tillbaka

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...