Om mig


Jag heter Barbro Berggren och här skriver jag om mina konst-igheter. Jag vill inte kalla mig konstnär, tycker att bildskapare är en bättre benämning på det jag gör. 
Att pyssla och skapa med mina händer har jag alltid gjort. När jag var ung tecknande jag mycket, vävning blev det under ett antal år och stickningen har kommit och gått och kommit igen. Målandet började jag med år 2000 men det har inte varit något jag sysslat med varje dag men kanske någon dag i veckan i alla fall sen dess. Dessutom gillar jag att scrappa.

Jag är väldigt fascinerad av människor och framför allt då deras ansikten. Så det har blivit några porträtt under åren som gått. När jag målar ändrar jag gärna färgskalan, ett ansikte kan gå mot lila eller gult, ju starkare färger desto roligare har jag.

Och det är väl för att jag gillar mycket färg som jag skapar mina fantasifåglar. Dessa har otroligt nog varit väldigt uppskattade bland människor som kommit på utställningar där jag varit med. 

Nu har jag börjat experimentera med collage. Även abstrakta målningar har jag försökt mig på men känner att jag måste jobba med att kunna släppa loss och låta intuitionen leda mig i skapandet. Det finns mycket än att lära och fullärd lär man aldrig bli.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...