måndag 5 december 2011

Klippte till maken

Fast det är inte så illa som det låter. Men jag klippte till honom för han hade blivit så långhårig. I alla fall tyckte både han och jag det. När det börjar växa över öronen och se allmänt ovårdat ut i nacken är det dags. Vi har en sån där fin maskin som har en massa olika distanser med ungefär 3 mm skillnad på varje. Så som längst är håret nu 19 mm och som kortast, där det är hår kvar vill säga, ca 3 mm. Till den här maskinen hör också en distans, eller vad jag nu ska kalla det, för klippning över höger öra och en för vänster öra. Jag började med vänster öra och man kör då maskinen bakifrån och framåt men eftersom håret växer lite som det vill så tog den inte riktigt framför örat. Så när jag skulle klippa på högra sidan tänkte jag att om jag tar den vänstra distansen men börjar framifrån så får jag med det som växer framför örat också. Då vaknade maken: "du ska ta den som är för HÖGER öra nu!" Han trodde naturligtvis att jag hade glömt av att jag skulle byta distans och att det skulle bli helt kajko. Lite kul var det allt att han blev lurad!

Efter att han blivit fin så tyckte vi att han måste visas upp så vi begav oss till Trollhättan där vi tänkte äta en indisk lunch. Men där fick vi tji. Restaurangen var inte öppen. Så då begav vi oss till Vänersborg i stället. Meze 12 är att rekommendera för den som är i Vänersborg och känner sig hungrig. Lunchtid är det alltid fullsatt. Men nu bankade vi nästan på dörren. Ägaren var där men meddelade att ugnen inte var varm ännu och de öppnade först kl 14. En hel halvtimme och maken höll på att svälta ihjäl. Vi passade på att gå upp till Några Målare och titta på utställningen. Jag hade fått röda prickar på två av mina tavlor. Kul. Och riktigt kul att det är Saabs konstförening som köpt dem. En torrpastell med motiv från Toscana och en Kaffegök. 


Vi gick tillbaka till Meze 12, fortfarande för tidiga, och satte oss för att titta på menyn. Vi fick in två stycken, ja jag vet inte vad de heter men goda var de. Alldeles varma, direkt från fritösen. Filodegsrullar med feta och persiljefyllning. Vansinnigt gott. Och sen beställde vi in vinbladsdolmar som förrätt och Turkisk pide som huvudrätt. Jag tog en bild, inte särskilt bra, men den visar ändå vad det är. 

En turkisk pizza fast utan en massa fet ost! Och himmelskt gott. Kocken/ägaren kom och frågade om det smakade bra. Jag svarade honom att det måste han väl märka. Vi var ju alldeles tysta och bara åt, pratade inte med varandra alls under tiden. Vilken kryddblandning. Mmmmmm.

Åk till Vänersborg och ät på Meze 12. Oavsett vad ni beställer så kan jag lova något alldeles extra.

Njut av livet

2 kommentarer:

  1. åh, så underbart att läsa om ert liv tillsammans. skrattade gott för mig själv när du berättar om lars klippning. jag ser er två framför mig och ler... tack för att du förgyllt min dag idag också. och dessutom blev jag vansinnigt hungrig, så nu får jag ta mig hemåt strax och äta något. kram!

    SvaraRadera
  2. Nästa inlägg ska också handla om mat. Första gången jag fått visa leg för att få äta! Men mer om det imorgon, eller nästa dag.....
    Kram och tack för faxet. Lars att det när han är i götet nästa gång.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...