söndag 14 augusti 2011

I Lemickas anda eller Lempickas ande?

Har varit på kurs på Fridhems folkhögskola. 5 dagar där vi målade i storformat. Som vanligt har jag svårt att få fram ett resultat när det finns andra i rummet. Men vi började med att "mjuka" upp på papper. Jag målade då en långstrumpa (en av mina fåglar alltså). Papperet cirka 60x90. Sen blev det ett självporträtt och därefter tog jag en roller och tänkte försöka mig på något mer abstrakt. Fast jag uptäckte att det var en gubbe som sprang. Så var det med den abstrakta målningen!
Dag två gick vi över till att måla på duk som vi nålade upp på väggen. Jag skissade upp några tulpaner från ett foto jag tagit. Tulpanerna var dubbla och fullt utslagna och det var ett väldigt fint ljus på dem. Vi målade med akryl och jag fick inte till det med schatteringen. Jag gav upp, tänker fortsätta med den här hemma i vinter, för klar ska den bli!
Jag började bläddra i konstböckerna och fastnade för en målning av Tamara de Lempicka. Det var en man och en kvinna men jag målade bara kvinnan fast i min egen färgsättning. Nu återstår lite finputsning och uppspänning på ram sen hänger jag upp den på väggen. Håll till godo.3 kommentarer:

  1. ÅH Babban så fint!!!Den vill jag ha! Kram Nonna

    SvaraRadera
  2. Tack, DET var en fin komplimang! Jag är faktiskt nöjd själv. Nu ska jag köpa en spännram 68x110 och sen hänger jag upp den på min vägg hemma. Den som vill att jag då plockar ner den får betala, så sorry jag ger inte bort något ;( - (inte ens till en älskad syster). Och du, du som är så duktigt kan säkert hitta på ett eget motiv och inte knycka av andra konstnärer.
    Kram tillbaka!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...