fredag 14 augusti 2009

Ingen stororden å tur är väl det

Jo, du Nonna, en stororden till mig? Nä den dagen får man inte uppleva. Fastjag har ju en beställning sen förra vintern på tre havsmotiv som ska in i en gammal fönsterram. Har färdigställt två men har problem med att få till den som ska vara i mitten. Hon som ska ha dem vill nog gärna ha hav och fåglar och helst då ejdrar. Men jag har sett en akvarell på en sajt där motivet var enbart vatten och jag ska leta bland mina foton om jag har nåt som kan duga som förebild. Jag tycker det är härliga målningar och en verklig utmaning blir det att måla vatten i närbild!

Jag har visserligen målat lite det sista och här kommer det två nakenstudier som jag målat i olja. De är små, ca 20x20 och 15x20 eller nåt sånt.

Flyttfågeln målade jag till en kompis som fyllde 50. Hon ville ha en fågel som var på väg någonstans och eftersom både tiden och fantasin var på upphällningen just då så blev det att packa ner fågeln i en flyttbox. Det var det enda jag kunde tänka på och det kanske ligger närmast till när man tittar in på vår toalett här uppe på andra våningen. Den är fylld till 2/3 med flyttkartonger. Björn har ett gäng och själva har vi ställt upp ett antal eftersom jag fick packa ner allt som jag hade i min kammare som nu renoveras.

2 kommentarer:

 1. De målningarna gillade jag, det syns klara förbättrningar sedan du började. Jag vill se mer sådant.

  A tycker du ska våga ta i mer (t.ex. göra den gröna skuggan ännu mer grön).

  SvaraRadera
 2. Ett tips!! Jag fick beställning idag på en tavla som ska ha en vers i sig i ena hörnet och vara i turkosa och blå nyanser med molnformationer, solstrimmor och trollslända/-or.
  Har gjort ett kort med en trollslända som jag "sparade ut" med graphigum, som blev rätt så bra. Himmel o hav hör ju ihop så varför inte??
  Du är duktig, och storordern den kommer när du minst anar det!
  Kram syster Nonna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...