lördag 15 mars 2008

Berömmelsen nära??

Jag fick med en tavla på utställningen! Så nu är man (ut)hängd på Vänersborgs konsthall! Utställningen är för amatörer men vad jag hört så här efteråt så är det ett steg närmare de etablerade salongerna att lyckas komma med då det är en jury som väljer ut de inlämnade verken. 432 (144 personer) verk lämnades in och de antog 161 och därav var det ca 150 tavlor. Runt 100 personer fick med 1-3 verk. Och lilla jag var en av dem!

Krokin är avslutad och där känner jag mig verkligen inte hemma. Jo, det går an på de pass där vi har 8-10 minuter eller mer på oss men 2 minuterspass är skit för mig. Jag får det inte att gå ihop. Kroki och allt tecknande egentligen är som närspelet i golf, det gäller att träna, träna och åter träna. Man ska ju sitta med penna och papper varje ledig stund om man ska hålla igång tekniken. Fast en del har nog det där gratis. Märker ju på maken t.ex att han har väldigt lätt för att rita av något direkt ur minnet och få det rätt i proportioner och perspektiv. För mig är det ett väldigt petande och suddande etc.

Målarkursen i Uddevalla lider också mot sitt slut. Bara två gånger kvar och jag höll mig till akryl den här terminen för att hinna med mer målningar men fram till 5:e gången hade jag bara hunnit med en och den är inte klar än! Fast i tisdags påbörjade jag en andra tavla och fick en idé när jag åkte hem som jag ska bygga vidare på nu framigenom.

Våren har börjat visa sig i trädgården, blåsipporna blommar och rosen som jag glömde kvar i kruka ute i vinter har fått blad. Det har varit uppehåll idag och det är väl första dagen på evigheter känns det som. Gräsmattan är dyngsur för att inte nämna åkrarna runtomkring. Jag tycker synd om alla bönder, de som höstsått kan ju inte gilla det här. På en del ställen är det så blött så jag tror att de kör fast även med traktor. Och nu ska det bli kallare igen till påsk. Hoppas det hinner torka upp lite innan dess.

2 kommentarer:

 1. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the MP3 e MP4, I hope you enjoy. The address is http://mp3-mp4-brasil.blogspot.com. A hug.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är sant,teckna borde man göra hela tiden det skärper upp ens avståndsbedömningar osv. Jag har tecknat mycket förr men inte numera vilket ju är dumt. Köpte ett skissblock nyss så jag kanske ska starta med att fånga livskamratens kroppshydda. Visst är det ju så att man är bättre på en del saker, den där tavlan var förresten mycket bra, du är ju suverän på akvarellandskap. Jag har börjat måla i olja, en plötslig ingivelse det har jag inte gjort på många år. Nåja det är ju en faslig torktid så man får göra flera samtidigt, så kan man jobba vidare medan en del moment måste få torka så man inte suddar ut det man gjort. Måste dock inhandla lite grönt imorgon för det var lite knepiga gröna färger som inte passar hur jag än blandar dem.
  Idag blev den en lång vända på isen, jag visste inte ens var jag befann mig riktigt hela tiden, men hem kom jag ju. Det är så många holmar och skär och bred älv så man kan gå vilse, men följer man skoterspåren så kommer man ju hem förr eller senare. I eftermiddag ska vi till sonen som fyllde 38 igår.
  Han är ju nästan jämngammal med mig!!
  Kram syster Y

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...