tisdag 13 mars 2012

det går lite trögt

Men då och då tar jag mig ett tag i kragen och går ner i min studio. Har ett gäng porträtt som jag vill ha målade. De är förberedda genom att jag skissat upp dem på duken. Det är bara färgen kvar att fixa dit ;)
Det var ju tänkt att jag skulle vara ledig en dag i veckan som jag hade tänkt viga åt studion eftersom det är svårt att hinna med den på helgerna. Men än så länge jobbar jag fortfarande heltid. Och eftersom jag lägger allt över 30 timmar på komp så är jag uppe i ungefär 5 veckors ledighet nu. Nu ska jag ju ta ut en del över påsk, i maj och sen i september men man kan ju inte ta ut hur mycket som helst på ett och samma år. Dessutom måste jag ju ta ut  20 dgr (16 på 75%) semester i år också. Men det ska nog gå. Det var meningen att jag skulle arbeta de extra 25% under tre månader. Jag är inne på månad sju nu och ser ingen ände ännu.


Snart får jag väl tid för min hobby och här kommer ett litet smakprov på vad som lockat ner mig till studion den senaste tiden. Den står så att det är det första jag ser när jag öppnar dörren in till ateljén. Tavlan är inte signerad ännu för jag vet att när jag väl satt min signatur på den så kommer jag att upptäcka saker som jag vill ändra lite på. Fotot är taget med mobilen och färgen är inte helt rättvisande. Den är varmare i verkligheten.

Ha det gott och njut av att våren är här.

4 kommentarer:

 1. Snyggt! Gillar den mjuka renderingen, tror det är min favorit hittills av dem jag sett.

  SvaraRadera
 2. Tack. Vet att du är en sträng och ärlig kritiker så jag är glad åt din kommentar.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Bravo, olja, akryl??
  Kram syster Y

  SvaraRadera
 4. Tack. Olja. Jag ska försöka göra slut på all oljefärg de närmaste åren eftersom jag inte kan måla med det i samma hus som maken vistas i. Med min takt att måla lär jag väl få skänka bort det mesta men jag tror att gossen på ön kanske tar emot all material som är till olja ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...