torsdag 15 januari 2009

Nu är f-n lös!

Förstår inte vad som tagit åt mig. Har bara så där huxflux skickat in en ansökan om stipendium för att gå en kurs. Det är sista ansökningsdag i dag så jag mailade in den. Det kanske inte är rätta vägen att gå så jag får nog avvakta lite med att söka själva kursen. :-/Det var en jobbarkompis som också målar och själv brukar söka dylika saker som sa till mig att jag skulle göra det. Jag vill ju gå en kurs på Gerlesborgsskolan men hela kursutbudet har ju inte publicerats ännu så jag fick dra till med en av dem som är officiella redan. Men jag kommer inte att anmäla mig innan jag vet vilka kurser mer som kommer att gå av stapeln under året. Dessutom är det väl inte så stor chans att man får ett JA så här rakt av bara. Men nu har jag ansökt och nu ska jag glömma det fram till slutet av mars då de har utdelning av stipendier.
Var ledig i går och då började jag på ett porträtt av söta Sue från England.

Denna akvarell målade jag för några år sen. Sue är 17 år på den här bilden. Hon är systerdotter till Eddie, vår vän i Northampton tillika medlem i 'The Black Gang' som åkte mc i sydeuropa i somras :)

article-1153004-03A22A08000005DC-29_634x421.jpg
Här är Sue 25 år och jag började på denna för nästan ett år sen men kom aldrig längre än till att måla grundfärg i ansiktet. I går fortsatte jag men orkade inte göra färdigt, det kanske blir till helgen. Det är en akrylmålning och idag fick jag reda på att man inte ska måla hudfärg. Hur/vad man ska göra istället vet jag däremot inte men det ska jag ut och söka på Youtube. Där finns massa filmer man kan titta på som visar hur man målar porträtt i olja, men det kan jag ju översätta till akrylen.

1 kommentar:

 1. Vet du att det finns filmer VHS (tidigare iaf)på biblo att låna och jag tror det var från Gerlesborgsskolan både om akvarell, olja och akryl där man visade steg för steg hur man går tillväga.
  Håller alla tummar att det går vägen så du får gå din utbildning eller att du vinner pengar eller får ett jättearv...eller nåt!
  Du är så duktig!
  Då jag målade porträtt av barnbarnen använde jag ALLMOGEFÄRGs burkfärg som hette ´hudfärg´som jag köpte på Dollar store tror jag. Med lite rödbruna o vita nyanser i blir den jättebra.
  Kram syster Yster

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...